Prednosti usnjene obutve pred obutvijo iz umetnih materialov

Obstaja veliko razlogov zakaj je usnjena obutev, tako priljubljena.

 • Usnjena obutev je bolj prijetna za nošnjo kot obutev iz umetnih materialov.
 • Usnjena obutev je po navadi dražja, vendar če upoštevamo dejstvo, da je bolj trpežna, je to zelo dobra naložba, še posebej, če ste pripravljeni zanjo dobro skrbeti.Za razliko od umetnih materialov, usnje ne poka, zato nam lahko usnjena obutev služi več let.
 • Usnjena obutev je precej mehkejša kot obutev iz umetnih materialov.
 • Usnjena obutev se razteza in oblikuje po vaši nogi ter sčasoma postane bolj udobna za razliko od sintetične, ki se ne oblikuje po nogi.
 • Usnjena obutev veliko bolj diha kot obutev iz umetnih materialov, zato je veliko manj možnosti, da bo vaša obutev dobila neprijeten vonj. Večina sintetične obutve ne diha zato se vaše noge kopajo v lastnem znoju, kar privede do razvoja bakterij in posledično do neprijetnega vonja.
 • Usnjena obutev tudi po več letih ohranja lep videz.
 • Usnjene obutev na pogled deluje bolj naravno.

Če ste se odločili za nakup usnjene obutve ali že imate par ali dva, ne pozabite, da je za njo treba skrbeti, da vam bo dolgo služila. Zelo dobro je, da obutev očistite vsaj enkrat mesečno. Dlje ko čakate, da očistite svojo obutev, težje bo. Usnjeno obutev lahko očistite z blagim milom in čisto vlažno krpo. Če imate čistilo za usnje toliko bolje. Čistilo za usnje in razne preparate za vzdrževanje usnja lahko kupite v bolje založenih trgovinah z čevlji.

Usnjeno obutev iz naše proizvodnje si lahko ogledate pod ženska usnena obutev in moška usnjena obutev.

Zakaj se odločiti za nakup ortopedske obutve

Večina obutve, ki jo danes najdemo v svojih lokalnih trgovinah z obutvijo ne zagotavljajo ustrezne podpore stopala. Pri večini te obutve je poudarek na stilu in ne toliko na udobju in kvaliteti izdelave.

Ta obutev ni udobna in zdrava za noge. Velik odstotek obutve nima ustrezne podpore ali oblazinjenja, kar sčasoma privede do težav s stopali. Tistim, ki imate takšne težave, vam takšna obutev te le še poslabša ali vam poveča bolečine v nogah.

Dejstvo je, da je najbolj pomembna stvar pri obutvi, podpora stopala. Ortopedska obutev nudi prav to. Pri hoji in teku so naše noge konstantno obremenjene in s tem podvržene bolečini. Ortopedska obutev je oblikovana tako, da podpira peto in lok stopala, s tem se teža telesa razporedi po celotnem stopalu. Z dobrim parom ortopedske obutve si boste olajšali bolečine v stopalih, jih zaščitili pred žulji, kurjimi očesi, drgnjenjem, razjedami in razvoju kroničnih obolenj. Ortopedska obutev prav tako spodbuja prekrvavitev. Če kri kroži tako kot mora po našem telesu, je manjša možnost, da pride do oteklin.

Večina ortopedske obutve je nekoliko dražja od običajne obutve, vendar se dodaten denar, ki ga boste porabili za nakup te obutve sigurno povrne. Našo ortopedsko obutev si lahko ogledate pod moška obutev in ženska obutev na internetni strani DAL.

Kaj storiti, ko obutev dobi neprijeten vonj?

Ali vaše noge smrdijo, da se ljudje kar zgrozijo, ko snamete čevlje?

Če obutev vsebuje bakterije, smrdi. Kako se znebiti neprijetnega vonja obutve.

Najprej morate razumeti, kaj je razlog za neprijeten vonj obutve. Številni ljudje imajo težave s prekomernim potenjem  nog. Prekomerno potenje povzroča rast bakterij,  izločki bakterij pa so glavni krivec za neprijeten vonj naše obutve. Naša obutev je idealen prostor za rast bakterij , ki ljubijo temo in vlago in imajo tako idealne pogoje za razmnoževanje. Bolj se bakterije razmnožujejo, več je izločkov in bolj intenziven je vonj.

Tukaj je nekaj  idej zbranih iz blogov, kaj storiti, da bo vaša obutev manj smrdela.  Ni nujno, da bodo vsi predlogi delovali.  Odvisno  je od tega, kako hude težave imate s potenjem.

 1. Nosite usnjeno obutev. Veliko obutve je  izdelane iz sintetičnega materiala in vsebuje plastičen vložek. Plastični  vložek je  glavni krivec za nastanek  groznega vonja  obutve, ker vaše noge ne ​​dihajo. Zaradi tega se potite, vlažna obutev pa postane dom za vzrejo bakterij, ki povzročajo smrdljiv vonj.
 2. Kupite obutev, ki ima odprtine za prezračevanje.  Na ta način lahko vaše noge dihajo. Manj je pretoka zraka, bolj se bodo vaše noge potile.
 3. Nosite bombažne nogavice. Bombaž bo pomagal zmanjšati potenje. Če so nogavice vlažne, jih zamenjajte.
 4. Nosite bele nogavice. Barvilo povzroča, da se vaše noge bolj potijo.
 5. Proti potenje nog se borite z preparati za nogeVedno negujte noge s preparati za nego stopal. Po umivanju nog ali prhanju noge vedno dobro obrišite in osušite. Ne pozabite se obrisati med prsti, ker je to odličen kraj za rast bakterij na nogah.
 6. Isto obutev ne nosite več dni zapored.  Še posebej to velja za ljudi, ki se jim noge prekomerno potijo. Po nošnji obutev pustite, da se popolnoma osuši.
 7. Vsake toliko časa obutev umijte in jo popolnoma osušite.

Kaj lahko storite, ko se obutev navzame neprijetnega vonja?

 1. Notranjost obutve  pokrite  s sodo bikarbono. Obutev dajte v plastično vrečko,  nato pa postavite vrečko z obutvijo v zamrzovalnik vsaj za 24 ur.   Sliši se noro, ampak deluje.  Bakterije bodo  poginile, hkrati pa bo soda bikarbona absorbirala neprijetne vonjave.  Ko boste obutev odstranili  iz zamrzovalnika, jo morate popolnoma presušiti,  da vsa vlaga iz obutve izhlapi.
 2. Če obutev vsebuje ortopedske vložke jih dstranite in očistite.Drugi način za odstranitev bakterij je, da odstranite vložek iz obutve in ga s krpo namočeno v alkohol predrgnete. Enako naredite z notranjostjo čevlja. Nato obutev po notranjosti posujte z sodo bikarbono, da absorbira neprijeten vonj. Po vsem tem pustite, da se obutev posuši.
 3. Tretji način je da postavite pomarančne lupine v obutev in jih čez noč pustite v obutvi. Zjutraj zavrzite olupke. Lupine bodo absorbirale vonjave in ustvarile nove, sveže vonje.

Upajmo, da ste našli kakšen koristen nasvet. Če imate kak  boljši predlog  ali rešitev,dodajte svoj komentar.