Menu
Your Cart

Ortopedski vložki DAL

Ortopedski vložki DAL. Vaša pot do hoje brez bolećin.
Ortopedski vložki DAL. Vaša pot do hoje brez bolećin.
ORTOPEDSKI VLOŽKI DAL
vaša pot do hoje brez bolečin

ZAKAJ?

Stopala so zasnovana tako, da hodijo po mehkih, naravnih površinah, kot so zemlja in pesek, ne po trdih, ravnih površinah, ki ga tvori toliko našega sodobnega sveta.

Ortopedski vložki DAL so preslikava naravnega odtisa stopala v pesku in vam nudijo celodnevno podporo, stabilnost ter naravno držo telesa. Pravilna drža je pomembna za vse in ni nekaj, kar boste potrebovali šele, ko boste starejši.

ORTOPEDSKI VLOŽKI POMAGAJO PRI


ANATOMIJA VLOŽKA


1.Mehka petna vdolbina

omogoča amortizacijo koraka, daje oporo nogi, razbremenjuje kolke in sklepe v kolenu ter gležnju.

2.Vzdolžna opora

podpira vzdolžni lok na nogi, omili bolečine pri ploskem stopalu in tako posredno zavira nastajanje ploskega stopala. Tudi ljudem, ki nimajo ploske noge, vložek omogoča nadvse udoben korak.

3.Transverzalna opora-prečni dvig

zelo pomembna opora, ki podpira prečni transverzalni lok. Opora omili bolečine prečnih vezi, ki jih čutimo kot neugodno lokalno bolečino otrplega in nabreklega stopala. Hkrati ugodno vpliva na prekrvavitev noge in pomaga pri prenosu teže iz srednjega na sprednji del noge.

4.Prstna opora

ponazarja naraven oprijem prstov z mehko podlago. Služi za oporo pri hoji, pospešenem koraku in hoji navkreber ter bistveno zmanjšuje zdrs stopala. Pri večjih neravnotežjih se s prsti lahko nanjo opremo in tako olajša lovljenje ravnotežja.

SESTAVA PODPLATA


Prerez podplata zenski natikaci dal
Prerez podplata zenski natikaci dal
Prerez podplata moski zaprti natikaci dal

PRONACIJA


Pronacija je pojem, ki označuje gibanje stopala med hojo ali tekom, kadar se to dotakne podlage(t.i. zvračanje stopala navznoter).

Stopalo se normalno zvrne navznoter za približno petnajst odstotkov in tako se sila razporedi tudi na sredino in zunanji del stopala (nevtralna pronacija). Če se stopalo prekomerno poseda navznoter (prekomerna pronacija), to škodljivo vpliva tudi na gibanje kolena in kolka, kar ima posledično vpliv tudi na hrbtenico in s tem tudi na razvoj bolečin v križu ter poravnavo celotnega telesa. Če tega ne zdravite, lahko privede do obrabe in kroničnega neugodja v kolenih, bokih ali hrbtenici.

Ortopedski vložki DAL so oblikovani tako, da izboljšajo poravnavo in zagotovijo mehaniko, ki jo potrebujete za zmanjšanje bolečine in preprečevanje nadaljnjih poškodb.

VPLIV VISOKIH PET IN OZKIH ČEVLJEV


DAL ORTOPEDSKI VLOŽKI

Najbolj obremenjen del telesa so naše noge. Noge vzdržujejo ravnotežje, absorbirajo udarce in nosijo celotno težo telesa. Zato je bistvenega pomena, da so noge pravilno podprte. Z DAL  vložki, ki so popolna preslikava zdrave noge, vam je to omogočeno. Vložek omogoča, da lahko  več ur udobno stojite na nogah.

PRAVILNA RAZPOREDITEV TEŽE

DAL natikači vam omogočajo naravno hojo in pomagajo telesu, da prevzame naravno držo (slika 3). Ker so vaše mečne mišice sproščene, 90% vaše telesne teže, obremeni petni del stopala (Slika 1).Najtrša kost stopala je petna kost, ki pomaga blažiti udarce pri hoji.

Visoke pete delujejo drugače. Telesna teža se prenese naprej, s tem pa obremeni sprednji del noge tudi do 50% (slika 2). Prsti in kosti srednjega dela noge so podvržene velikemu stresu, ki povzroči krčenje mečnih mišic. Telo se postavi v nepotreben zvit položaj (slika 4).

PRAVILNA OBLIKA

Mnogo čevljev je za naravno obliko noge pretesnih. Ti čevlji omejujejo prste, pritisk na noge pa ni pravilno razporejen. Zato prihaja do bolečin v nogah in deformacije prstov (slika 6). Naš vložek je narejen po obliki zdrave noge in s tem pravilno porazdeli težo telesa. Poleg tega daje nogi dober oprijem in ji omogoča prosto gibanje (slika 5).

ŽENSKI NATIKAČI

Naše najbolj prodajane ženske natikače odlikujejo udobnost, zračnost, naravni materiali in trpežnost, zaradi katere jih boste nosile vrsto let. Privoščite svojim nogam udobje, ki si ga zaslužijo.
Model: 106 črna roza
Najsi boste ta model izbrali za na delovno mesto, kot obutev za prosti čas ali pa jih boste nosili doma namesto klasičnih copat – svojim nogam boste z..
80.90€
Brez DDV:66.31€
Model: 113 črna modra
Če cenite udobje, visoko kakovost pa tudi modni videz, ste z izbiro natikačev DAL zadeli v polno! Ta model natikača ima vse tisto, kar iščete pri kako..
84.90€
Brez DDV:69.59€
Model: 756 modra rumena zelena
Elegantne japonke za ljubiteljice pisanih barvnih kombinacij in za tiste, ki prisegajo na večno črno-belo kombinacijo. Za katerikoli barvni odtenek se..
71.90€
Brez DDV:58.93€
Model: 159 modro črna
Ta model usnjenega ženskega natikača v sebi združuje udobje pa tudi lepoto. Za prvo poskrbi sama oblika natikača na čelu z mehkim ortopedskim vložkom ..
74.90€
Brez DDV:61.39€

MOŠKI NATIKAČI

Naši najbolj prodajani natikači za moške so priljubljeni za nošenje v prostem času, po različnih športnih aktivnostih, pri delu in doma kot hišni copati. Izberite katere od teh in se sami prepričajte o njihovih odlikah/lastnostih.
Model: 110 Črna modra
Zaprt model usnjenega moškega natikača z zračnimi odprtinami ob strani noge razvaja z udobjem in mehkobo. Zaradi kakovostne izdelave, izbranih vrhunsk..
95.90€
Brez DDV:78.61€
Model: 104 DAL Črna zelena
Najsi boste ta model moškega natikača, opremljenega s certifikatom kakovosti EN ISO 20347:2012, izbrali za prosti čas, denimo za trenutke, ko vaša nog..
89.90€
Brez DDV:73.69€
Model: 702 rjava
Če ste še do nedavnega mislili, da se v japonkah dobro počutijo predvsem predstavnice nežnejšega spola, boste po tem, ko boste nadeli japonke DAL, zag..
68.90€
Brez DDV:56.48€
Model: 121 rjava
Najsi iščete kakovostno obutev za krajše, prijetne sprehode ali pa za priložnosti, ko boste dlje stali na nogah, boste z izbiro tega modela moškega us..
71.90€
Brez DDV:58.93€